Lattenbodem van 120x200 cm – dé oplossing voor het eenpersoonsbed

Lattenbodem 120x200 cm
19. Juni 2024

De lattenbodem van 120x200 cm is een zeer geliefde standaardmaat, die perfect is voor mensen die alleen slapen. Deze zorgt niet alleen voor een kalmerende lichaamsondersteuning, maar optimaliseert ook de luchtcirculatie, zodat je tot rust kunt komen in een aangenaam slaapklimaat. Maar welk model past nu het beste bij de verschillende slaapbehoeften en hoe vind je de lattenbodem die perfect bij jou past? Wij vertellen je hoe je met de juiste lattenbodem van 120x200 cm de comforteigenschappen van je matras versterkt en geniet van een nog luxueuzer ligcomfort.

Past een lattenbodem van 120x200 cm bij mij?

De lattenbodem van 120x200 cm is de ideale keuze voor een eenpersoonsbed van 120 cm breed. Als je lekker wilt slapen en wilt genieten van een aangenaam ligcomfort, haal je met deze lattenbodem een betrouwbare bedpartner in huis. Dankzij de handige maat is de lattenbodem ideaal voor kleine slaapkamers. Tegelijkertijd profiteer je bij de variant van 120 cm breed en 200 cm lang van een groot ligvlak, zodat je je tijdens het slapen heerlijk kunt omdraaien. Dat voordeel moet je niet onderschatten, aangezien wij mensen gedurende de nacht meerdere keren van slaappositie veranderen.

Maar niet alleen eenpersoonshuishoudens hebben baat bij de lattenbodem van 120x200 cm en de bedmaat van 120x200 cm. Het bed is ook geschikt als logeerbed en zorgt ervoor dat ook je gasten heerlijk slapen. Als je regelmatig meerdere logees op bezoek krijgt, is een lattenbodem van 140 cm breed en 200 cm lang misschien nog wel een betere keus. Deze maat is geschikt voor twee personen, die samen toch voldoende bewegingsvrijheid zullen hebben.

Hoe een lattenbodem van 120x200 cm voor meer comfort in een eenpersoonsbed zorgt

Met de lattenbodem van 120x200 cm creëer je de perfecte basis voor een comfortabel slaapsysteem. Ook al wordt er vaak meer aandacht besteed aan het matras, het kan lonend zijn om bij de aanschaf van je bedsysteem ook rekening te houden met je lattenbodem. Want zelfs het meest luxueuze matras kan zijn comforteigenschappen niet volledig ontplooien als er een ongeschikte lattenbodem onder ligt. Voor een evenwichtig ligcomfort is het daarom van belang om matras en lattenbodem als eenheid te zien. Als je beide elementen zorgvuldig op elkaar afstemt, kan je lattenbodem van 120x200 cm je een kalmerende, ergonomische lighouding bieden. Je kunt je zonder zorgen op bed laten vallen en volledig opgaan in diepe ontspanning. Je kiest helemaal het zekere voor het onzekere als je beide producten aanschaft bij dezelfde fabrikant. Bij Swissflex zijn onze puntelastische matrassen en hoogwaardige lattenbodems perfect op elkaar afgestemd, zodat je een ligcomfort ervaart alsof je op wolken ligt.

Lattenrost 120x200 Einzelbett

Waar moet ik op letten bij een lattenbodem van 120 x 200 cm?

De lattenbodem van 120x200 cm is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Van een eenvoudige oprolbare lattenbodem tot een geavanceerde lattenbodem met hoogwaardige latten van hout of een aanpasbare schotellattenbodem: er is enorm veel keuze. Je slaapgezondheid is altijd het belangrijkst: een goede lattenbodem moet je uiteindelijk een hoog comfort bieden, zodat je kunt genieten van individueel slaapcomfort. Er zijn echter nog enkele aspecten waarover je moet nadenken voordat je een nieuwe lattenbodem aanschaft:

Kwaliteit

's Morgens opstaan zonder rugpijn en stijfheid, wie wil dat nu niet? Dat is precies de reden waarom je geen compromissen moet sluiten over de kwaliteit van je lattenbodem. De lattenbodem draagt bij aan een ergonomische ondersteuning van je wervelkolom en daarmee ook aan je gezondheid. Je moet daarom ook altijd voor een hoogwaardig product kiezen. De kwaliteit van de lattenbodem begint al bij de latten: hoogwaardige modellen gebruiken vaak een hoog aantal flexibele latten.

Als je kiest voor een lattenbodem Made by Swissflex, kun je vertrouwen op een zorgvuldige afwerking en topmaterialen die zorgen voor langdurig ligcomfort. We bieden verschillende varianten van 120 cm breed en 200 cm lang, zodat je vrije keus hebt voor het soort lattenbodem, zonder kwaliteit op te offeren.

Belastbaarheid

Met name bij een hoog lichaamsgewicht moet je erop letten dat de lattenbodem voldoende kan worden belast. De latten moeten je voldoende ondersteuning bieden, zodat je wervelkolom tijdens het slapen volledig tot rust kan komen. De belastbaarheid van de latten is vaak afgestemd op een bepaalde gewichtsklasse.

Lattenbodem met zones

In de zoektocht naar een passend product kun je bijvoorbeeld letten op een model met speciale zones om je slaapcomfort te vergroten. Slaap je graag op je zij en/of heb je vaak last van rugpijn? Dan is een model met een speciale comfortzone voor de schouders zeer geschikt voor jou. Dankzij flexibele latten hebben je schouders op die plek voldoende plaats om dieper weg te zakken, zodat je een ontspannende lighouding kunt aannemen.

Schulterzone
 
Montagesoort

De lattenbodem van 120x200 cm is in de speciaalzaak beschikbaar in een variant op poten of om in een frame te leggen. Zo kun je je nieuwe lattenbodem gebruiken als vrijstaand bed of kun je het combineren met een frame dat afzonderlijk wordt gemonteerd.

Verstelbaarheid

Naast de verschillende ligzones scoort de lattenbodem van 120 cm breed en 200 cm lang met diverse verstelmogelijkheden. Een zogenaamde middenzoneversterking is in elk geval handig. Bij een lattenbodem die dit extra comfort biedt, is de zone in het midden van het ligvlak versterkt met dubbele latten. Dit maakt het speciaal: De flexibiliteit van de latten is op deze plek verstelbaar, meestal met behulp van een zogenaamde O-schuiver. Dankzij deze functie kun je de aanpassingsmogelijkheden van je lattenbodem precies afstemmen op je favoriete slaaphouding, zodat je in je bed kunt profiteren van een ergonomische ondersteuning van je wervelkolom.

Wie op zoek is naar nog meer comfort, moeilijkheden bij het opstaan heeft of graag in bed televisiekijkt, moet een lattenbodem kiezen waarbij het voetgedeelte en het hoofdbord verstelbaar zijn. Zo kun je het ligvlak in een rechtopstaande positie zetten of je voeten letterlijk omhoog leggen. Er zijn in de handel zowel handmatig als elektrisch verstelbare lattenbodems verkrijgbaar. Bij die laatste zorgt een kleine motor ervoor dat je de positie van de lattenbodem bij het hoofd- of beengedeelte met een druk op de knop eenvoudig kunt aanpassen. Zo kun je het met een lattenbodem waarbij het hoofd- en voetgedeelte verstelbaar zijn echt gezellig voor jezelf maken.

Swissflex-lattenbodems - voor iedereen een geschikt model

Volledige ontspanning is een essentieel ingrediënt voor een goede nachtrust. Daarom moet je je lattenbodem perfect afstemmen op je slaapbehoeften. Bij Swissflex besteden we evenveel aandacht aan onze puntelastische lattenbodems als aan onze hoogwaardige matrassen. Daarom hebben we de innovatieve bridge®-technologie ontwikkeld, die zorgt voor nog meer flexibiliteit en die uitstekend past bij onze matrassen. Omdat de latten als een ketting aan elkaar zijn verbonden, kan de druk die bij het liggen ontstaat over het volledige ligvlak worden verdeeld. Zo past de lattenbodem van 120x200 cm zich precies aan het lichaam aan, zodat de individuele ondersteuningskracht van de latten volledig tot zijn recht komt.

Ben je op zoek naar een stevige lattenbodem in de maat 120x200 cm die zich dankzij speciale comfortzones en intelligente veertechnologie perfect aanpast aan je lichaam? Dan raden we je aan de lattenbodem uni 08 eens te bekijken. Dankzij drie comfortzones krijgen het hoofd, de schouders en het bekken voldoende ondersteuning, terwijl je dankzij de speciale golflatten de hardheid kunt instellen als zacht of stevig. Zo heb je de volledige controle over je ligcomfort. Verschillende verstelmogelijkheden – zoals voetgedeelte of hoofdbord dat handmatig of elektrisch verstelbaar is – bieden je extra comfortopties.   

Wil je profiteren van de innovatieve bridge®-technologie en tegelijk je budget in het oog houden? Dan is ons model uni 12 bridge® zeer geschikt voor jou. De lattenbodem biedt dankzij de harmonische bridge®-technologie flexibel veercomfort en een puntelastisch ligcomfort dat je perfect aan je wensen kunt aanpassen. Of je nu kiest voor een model dat je in een frame kunt leggen of een model op poten, handmatig of elektrisch verstelbaar: individueel slaapcomfort was dankzij de diverse comfortopties nog nooit zo eenvoudig.

 

Lattenrost 120x200 verstellbar

De lattenbodem uni 22 bridge® biedt nog meer comfort. Met dit premiummodel zorg je voor een ultieme comfortervaring. Door de bridge®-technologie kun je je echt ontspannen, terwijl de stevige golflatten zorgen voor een betrouwbare steun op het volledige ligvlak. Als lattenbodem zonder frame overtuigt de uni 22 bridge® ook als ontwerpstatement voor moderne slaapkamers met een minimalistische en lichte look. Diverse verstelopties dragen bij aan een grenzeloos comfort van dit luxe model. Je kunt het zelfs helemaal rechtop zetten: ideaal als je graag in bed leest.

Foto credits

Dmitry Zvolskiy / pexels.com
Leah Kelley / pexels.com

Tags: Inslapen
Categorieën Swissflex Wereld